Bontás

A szükséges engedélyek birtokában van?

Mielőtt bármilyen bontási munkálatra sor kerülne be kell szerezni a szükséges engedélyeket. Az Önkormányzat építési osztályához kell fordulni a villany- és gázvezetékkel kapcsolatos teendőkkel, akkor is, ha a mérőórákat nem távolítjuk el.

A bontási engedélyt az Építési Hatóság a kérelem beérkezése után 30 napos határidővel adja meg vagy utasítja el.

Bontási engedély kell, ha a lebontandó épület:

  • műemlék, vagy műemlék telkén áll
  • műemléki besorolású területen van, és 2m-nél magasabb a rendezett terepszinthez képest és 100 m3-nél nagyobb térfogatú
  • többszintes épület egész emeletének bontása
  • 500 m3 –nél nagyobb térfogatú és 6m-nél magasabb a rendezett terepszinthez képest
  • ikerház vagy zártsorú épület esetén

Bejelentés alapján végezhető bontás, ha az épület:

  • 500m3-nél kisebb térfogatú és a rendezett terepszinthez képest 6m-nél alacsonyabb
  • rendezett terepszinthez képest 2m-nél magasabb támfal bontása illetve 2m-nél mélyebb pince bontása
  • az építmény azbesztet tartalmaz
  • égéstermék kivezető

Bontási engedély és bejelentés nélkül bontható a lakóépületek kivételével, ami 300m3-nél kisebb térfogatú és a rendezett terepszinthez képest 4m-nél alacsonyabb 1 szintes épület.

Ha minden engedély megvan, kezdődhet a bontás!

A tető kézi bontása után következhet a lebontandó épület jellegéhez, elhelyezkedéséhez és méretéhez leginkább megfelelő gépekkel történő gépi bontás. Ha a feladat kisebb épületek bontása , pl. nyaraló bontása, istálló bontása, ól bontása, egyéb melléképület bontása, akkor elegendő egy Bobcat S-250 univerzális rakodógép, de nagyobb épületek bontásához nagy teljesítményű forgókotrót használunk, akár 20 tonnás lánctalpast is, ha szükséges.
A keletkezett törmeléket,közte a veszélyes hulladékot(pl. pala, azbeszt)  teherautóra rakjuk, lerakóhelyre szállítjuk és erről igazolást adunk.
A cél a minél gyorsabb kivitelezés, közben a lehető legkisebb járulékos kár okozása a területen, kertben, a környező objektumokban, na meg a szomszédokkal való jó viszonyban.

 

Ingyenes munkafelmérés

Budapesten és környékén ingyenes munkafelmérés!

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen ajánlatot most!

Vállalási területek

Budapest

I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület

Pest megye

Budakalász Budakeszi Budaörs Dorog Dunakeszi Érd Fót Monor Nagykovácsi Pomáz Solymár Szentendre Szigetszentmiklós Törökbálint Üröm Veresegyháza

Nem találta?

Elképzelhető, hogy az Ön által keresett, egyéb Pest megyei településen is vállalunk munkát, csak valamilyen oknál fogva nem szerepel a felsorolásban. Ajánlatkérését ez esetben is nyugodtan elküldheti, munkatársunk minden esetben választ ad megkeresésére!

  • Visszahívást kérek
  
Ajánlatot kérek
gyors kapcsolatfelvétel
Lezár X Elküld